Stichting

De Stichting Anthonie Keldermans Concerten werd opgericht in het jaar 2000 op initiatief van musicus Jan de Viet.

Het doel was het jaarlijks laten uitvoeren van een aantal kamermuziekconcerten waarbij historische uitvoeringspraktijk hand in hand gaat met een authentiek instrumentarium. Deze keuze hangt nauw samen met de schitterende historische locatie, en de fraaie akoestische eigenschappen van zowel de hal als de oude raadzaal van het Gotische voormalig Stadhuis van Tholen.

Er vonden optredens plaats van gerenommeerde ensembles en solisten, zoals fortepianist Bart van Oort en de Van Swieten Society, violist Remy Baudet met clavecinist Pieter-Jan Belder en het Gesualdo Consort o.l.v. Harry van der Kamp. Sinds 2003 worden er tijdens de zomerperiode stadhuisconcerten gegeven door Jan de Viet op clavecimbel, secrétaire-orgel en vleugel met medewerking van solisten. Deze concerten worden gecombineerd met de carillonconcerten van stadsbeiaardier Gerard de Waardt.

Vanaf 2012 worden er tevens exposities georganiseerd en lezingen gegeven op het gebied van kunst, cultuur en musicologie. Zo werd er in het internationale Sweelinckjaar 2012 een lezing verzorgd door dr. Pieter Dirksen.

Voor meer informatie over de muziekinstrumenten klik hier.